Zelný koláč s cibulí

Takový slaný koláč, to je oběd jedna báseň. Tento recept vyzkoušela a doporučuje naše redaktorka Zuzka Plíšková.

Budete potřebovat:

1 menší balení listového těsta
cca 300 g bílého zelí
kmín
sůl, pepř
trochu másla
1 velká cibule
kelímek zakysané smetany
petrželka
3 vejce
petrželka

Postup:

1. Zelí nasekáme na proužky, cibuli oloupeme,nakrájíme, orestujeme na másle a podusíme se solí a kmínem.

2. Vejce smícháme se zakysanou smetanou, nasekanou petrželkou, solí, pepřem a zelím.

3. Listové těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu.

4. Poté na něj rozprostřeme náplň a pečeme asi 30 minut na 210 stupňů.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.