Zázvorový aperitiv
Recept z Apetýtu s Věrou Hotařovou v úterý 7. února.
Budete potřebovat:
- 25 dkg zázvoru
- 30 dkg cukru krupice
- šťávu ze 2 citronů
- 600 ml vody
- 1 vodku
Postup:
- Na kostičky nakrájený zázvor dáme do hrnce a vaříme.
- Po 20 minutách přidáme cukr a citrónovou šťávu. Až se cukr rozpustí, přecedíme a necháme aperitiv vychladnout.
- Poté přidáme alkohol.
- Nápoj uchováváme v chladu, před použitím vždy protřepeme. Výborná je lžíce po jídle – pomáhá s trávením!
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.