Zázvorový aperitiv

Recept z Apetýtu s Věrou Hotařovou v úterý 7. února.

Budete potřebovat:

  • 25 dkg zázvoru
  • 30 dkg cukru krupice
  • šťávu ze 2 citronů
  • 600 ml vody
  • 1 vodku

Postup:

  1. Na kostičky nakrájený zázvor dáme do hrnce a vaříme.
  2. Po 20 minutách přidáme cukr a citrónovou šťávu. Až se cukr rozpustí, přecedíme a necháme aperitiv vychladnout.
  3. Poté přidáme alkohol.
  4. Nápoj uchováváme v chladu, před použitím vždy protřepeme. Výborná je lžíce po jídle – pomáhá s trávením!

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.