Závin z pomazánkového másla
Neuvěřitelně jednoduchý závin podle receptu od Heleny Salinské. Polovinu mouky někdy nahradí celozrnnou a i v této zdravější variantě má závin úspěch. Paní Helena vzpomíná, že napekla dvě nohavice, šla si přečíst maily a než se vrátila, jedna nohavice byla pryč.
Budete potřebovat:
200 g pomazánkového másla
200 g hladké mouky
náplň podle chuti (jablková, maková, případně slaná)
Postup:
1. Pomazánkové máslo smícháme s moukou a rozdělíme na dvě části.
2. Každou vyválíme, přeneseme na plech a poklademe náplní dle chuti.
3. Zavineme a potřeme rozkvedlaným žloutkem.
4. Pečeme při 200 stupních dočervena.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser