Závin z pomazánkového másla

Neuvěřitelně jednoduchý závin podle receptu od Heleny Salinské. Polovinu mouky někdy nahradí celozrnnou a i v této zdravější variantě má závin úspěch. Paní Helena vzpomíná, že napekla dvě nohavice, šla si přečíst maily a než se vrátila, jedna nohavice byla pryč.

Budete potřebovat:

200 g pomazánkového másla
200 g hladké mouky
náplň podle chuti (jablková, maková, případně slaná)

Postup:

1. Pomazánkové máslo smícháme s moukou a rozdělíme na dvě části.

2. Každou vyválíme, přeneseme na plech a poklademe náplní dle chuti.

3. Zavineme a potřeme rozkvedlaným žloutkem.

4. Pečeme při 200 stupních dočervena.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.

Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu

Osudy dobrého vojáka Švejka

Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET

Koupit

Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser