Závin z pivního těsta podle Petry Burianové
Jak udělat poctivý závin z pivního těsta? O recept se podělí pekařka a cukrářka Petra Burianová. Vyrobíte ho snadno z pouhých tří ingrediencí.
Budete potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 125 g voňavého vepřového sádla
- 100 ml světlého piva
Postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Tip: Jako náplň můžete použít tvaroh, mák, brusinky, švestky či jablka. Fantazii se meze nekladou.
Související
-
Bramborový závin pro hladové muže
Bramborový závin pro hladové muže – tak pojmenovala svůj recept posluchačka Dana z Velkých Bílovic.
-
Jak se vařilo v roce 1935. Upečte si křehký jablkový závin
Jsou tu páteční apetýtové recepty a s nimi také nahlédnutí do kuchařky První české kuchařské školy Domácnost z roku 1935.
-
Polentovo-pomerančové sušenky
Chutné a netradiční občerstvení vám nabídne recept Apetýtu – má ho pro vás cukrářka a blogerka Maria Matuszek z Laskomin od Maryny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.