Zapečená krkovička se zelím a bramborem
Ve středečním dopoledním Apetýtu vám přinášíme recept na Zapečené maso se zelím a bramborem.
Budete potřebovat:
- 400 g kysaného zelí
- 360 g smetany
- 750 g vepřové krkovičky bez kosti
- 80 g anglické slaniny
- 2-3 stroužky česneku
- 1 cibule
- sádlo
- sůl
- pepř
- kmín
Postup:
- Krkovičku nakrájíme na nudličky a osolíme a opepříme.
- Dále nakrájíme cibuli, slaninu a okapané zelí a česnek prolisujeme.
- Zvlášť uvaříme brambory.
- Nakrájenou krkovičku osmahneme zprudka na sádle a dáme bokem.
- Na výpeku necháme vyškvařit slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
- Uvařené brambory rozšťoucháme s česnekem, zelím, slaninou a cibulkou.
- Do vymazaného pekáče dáme asi polovinu brambor, na kterou navrstvíme krkovičku, a nakonec opět dáme zbytek brambor.
- Vše zalijeme smetanou.
- Pečeme na 200 stupňů asi 30-40 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.