Zapečená krkovička se zelím a bramborem

Ve středečním dopoledním Apetýtu vám přinášíme recept na Zapečené maso se zelím a bramborem.

Budete potřebovat:

  • 400 g kysaného zelí
  • 360 g smetany
  • 750 g vepřové krkovičky bez kosti
  • 80 g anglické slaniny
  • 2-3 stroužky česneku 
  • 1 cibule
  • sádlo
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Postup:

  1. Krkovičku nakrájíme na nudličky a osolíme a opepříme.
  2. Dále nakrájíme cibuli, slaninu a okapané zelí a česnek prolisujeme.
  3. Zvlášť uvaříme brambory.
  4. Nakrájenou krkovičku osmahneme zprudka na sádle a dáme bokem.
  5. Na výpeku necháme vyškvařit slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
  6. Uvařené brambory rozšťoucháme s česnekem, zelím, slaninou a cibulkou.
  7. Do vymazaného pekáče dáme asi polovinu brambor, na kterou navrstvíme krkovičku, a nakonec opět dáme zbytek brambor.
  8. Vše zalijeme smetanou.
  9. Pečeme na 200 stupňů asi 30-40 minut.