Vývar s císařskou vložkou
O jídlech podávaných na císařských a královských dvorech obvykle platí, že jsou nákladná a na přípravu složitá, aby uspokojila náročné chutě panovníku. Neplatí to ale rozhodně o tom, které dnes zaujalo Zuzanu Plíškovou a vybrala ho do středečního receptáře Apetýtu.
Budete potřebovat
1,5 - 2 litry hovězího vývaru
3 vejce
cca 60 g mouky
sůl
sekaná petrželka
parmezán
Postup
1. Žloutky rozkvedláme se solí a promícháme s tuhým sněhem z bílků.
2. Nakonec přidáme prosátou mouku, nasekanou petrželku a dle chuti strouhaný parmezán.
3. Rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech ve vrstvě vysoké asi 2 cm.
4. Pečeme při 180 stupních zhruba 30 minut.
5. Po vychladnutí rozkrájíme na libovolné tvary. Rozdělíme do talířů a zalijeme horkým vývarem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka