Vývar s císařskou vložkou

O jídlech podávaných na císařských a královských dvorech obvykle platí, že jsou nákladná a na přípravu složitá, aby uspokojila náročné chutě panovníku. Neplatí to ale rozhodně o tom, které dnes zaujalo Zuzanu Plíškovou a vybrala ho do středečního receptáře Apetýtu.

Budete potřebovat

1,5 - 2 litry hovězího vývaru

3 vejce

cca 60 g mouky

sůl

sekaná petrželka

parmezán

Postup

1. Žloutky rozkvedláme se solí a promícháme s tuhým sněhem z bílků.

2. Nakonec přidáme prosátou mouku, nasekanou petrželku a dle chuti strouhaný parmezán.

3. Rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech ve vrstvě vysoké asi 2 cm.

4. Pečeme při 180 stupních zhruba 30 minut.

5. Po vychladnutí rozkrájíme na libovolné tvary. Rozdělíme do talířů a zalijeme horkým vývarem.

autor: Zuzana Plíšková