Velikonoční vaječný likér
Máme Velikonoční nebo někdy i Červené pondělí. A dnešek patří zejména lidovým tradicím. Koledování, pomlázkám či mrskutu. Žena nebo dívka má být dnes pošlehána čerstvými pruty, aby byla svěží a zdravá.
Pohoštění velikonočních koledníků bývá různé. Jednu z možností nabízíme také v dnešních svátečních apetýtových receptech.
Na Vaječný koňak podle Jana Rimplera potřebujete:
- ½ l smetany
- 5 žloutků
- 1 vanilkový lusk
- 200 g cukru krupice
- 200 ml rumu
Postup:
- Smetanu, cukr a rozříznutý vanilkový lusk přivedeme k varu a odstavíme.
- Žloutky ohřejeme ve vodní lázni a smícháme se smetanou, přidáme rum, necháme vychladit a přecedíme do sklenic.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.