Vegetariánské Chili con carne
Dnes se naposledy vydáme do Kuchyně bez masa a cukru podle Denisy Cziglové.
Na vegetariánské Chili con carne podle Denisy Cziglové potřebujete:
- 400g červených fazolí
- 1 cibule
- 1 velká paprika
- 2 rajčata
- 3 stroužky česneku
- rajčata v konzervě
- 1 chilli paprička nebo sušené
- koriandr, římský kmín, kurkuma
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup:
- Fazole zalijeme na noc studenou vodou a necháme nabobtnat.
- Druhý den slejeme vodu, zalijeme čerstvou a vaříme do měkka.
- V kastrolu si rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, na kostky papriku, rajčata a orestujeme.
- Potom přidáme na plátky nakrájený česnek a nadrobno chilli papričku, krátce orestujeme a zalijeme konzervou rajčat.
- Dusíme alespoň půl hodiny.
- Jak je zelenina měkká a pustí šťávu, přidáme fazole, dosolíme a dochutíme kořením.
- Pokud máme čerstvý koriandr, pokrájíme a přidáme ho až do fazolí na talíři.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.