Uzená polévka z Milotic
Uzená polévka patří k silným polévkám, a to nejen díky vývaru, ale také kroupům. Tělu dodají hodně energie. A to se hodí zvláště v zimním období nebo na jaře, kdy potřebujeme po zimě doplnit vitamíny a sílu.
Budete potřebovat:
- 2 a ½ litru vody
- 750 g uzeného masa
- 3 větší brambory
- 150 g krup střední velikosti (je dobré den předem namočit)
- 1 cibuli
- 1 mrkev
- 1 petržel
- ¼ celeru
- 5 kuliček nového koření
- 4 kuličky pepře
- 2 stroužky česneku
- půl lžíce octa
Postup:
- Do hrnce dáme vodu, omyté uzené maso, kořenovou zeleninu, kroupy, koření a vaříme 20 minut.
- Přidáme na kostky nakrájené brambory a uvaříme doměkka.
- Dochutíme česnekem.
- Pokud chceme chuť ještě vylepšit, přidáme jíšku připravené z jedné lžíce sádla a třech lžic hladké mouky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka