Tymiánové bochánky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Na 15 bochánků budete potřebovat:
180 g hladké mouky
trochu kypřícího prášku
90 g čedaru
sůl
lžíce olivového oleje
lžíce jogurtu
lžíce medu
přibližně 3 lžíce mléka
půl lžíce tymiánu
Postup:
1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, nastrouhaným sýrem a tymiánem. Uprostřed vytvoříme důlek a přidáme jogurt, olej, med a trochu mléka.
2. Vypracujeme v hladké těsto, podle potřeby přiléváme mléko. Vyválíme asi centimetr a půl silnou placku, kterou buď celou přendáme na plech vyložený pečicím papírem nebo vykrajujeme kolečka.
3. Troubu předehřejeme na 220 stupňů a pečeme asi 10-12 minut. Bochánky jsou výborné k polévce, ale můžete je vychladlé obložit podle chuti a fantazie a máte nevšední pohoštění pro návštěvu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.