Tvarohový koláč bez vážení

Tvaroh z vaničky je pro přípravu knedlíků vhodnější, protože má jemnější konzistenci

Rychlý a jednoduchý recept, který máte do čtvrt hodiny v troubě, poslala Eva Špačková z Prostějova.

Budete potřebovat:

3 hořčičné sklenky (200 ml) polohrubé mouky
2,5 hořčičné sklenky (200 ml) krystalového cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 balení tvarohu (po 250 g)
½ kostky másla
600 ml mléka
3 vejce


POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.

Postup:

1. Mouku, cukr a prášek do pečiva dobře promícháme a rozdělíme na 2 části.

2. Polovinu směsí rovnoměrně nasypeme na vymazaný plech.

3. Poté rozdrobíme tvaroh, posypeme vanilkovým cukrem a rozprostřeme na plátky nakrájené máslo.

4. Vše zasypeme druhou polovinou sypké směsi.

5. Vejce rozkvedláme v mléce a vše jím zalijeme.

6. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.