Trdelníky z Rousínova

Recept od naší posluchačky Jolany Snášelové.

Budete potřebovat:
250 ml mléka
3 lžíce cukr moučka
42 g droždí
500 g polohrubé mouky
80 g tuku
2 ks vejce
na obalení skořicový cukr
na potření před pečením vejce nebo olej

Postup:
1. Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek.

2. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

3. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice.

4. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 8 minut.

5. Po upečení sundáme z trubiček, obalíme ve skořicovém cukru a už si jen pochutnáváme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...