Trdelníky z Rousínova
Recept od naší posluchačky Jolany Snášelové.
Budete potřebovat:
250 ml mléka
3 lžíce cukr moučka
42 g droždí
500 g polohrubé mouky
80 g tuku
2 ks vejce
na obalení skořicový cukr
na potření před pečením vejce nebo olej
Postup:
1. Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek.
2. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
3. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice.
4. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 8 minut.
5. Po upečení sundáme z trubiček, obalíme ve skořicovém cukru a už si jen pochutnáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.