Trdelníky z Rousínova

Recept od naší posluchačky Jolany Snášelové.

Budete potřebovat:
250 ml mléka
3 lžíce cukr moučka
42 g droždí
500 g polohrubé mouky
80 g tuku
2 ks vejce
na obalení skořicový cukr
na potření před pečením vejce nebo olej

Postup:
1. Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek.

2. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

3. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice.

4. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 8 minut.

5. Po upečení sundáme z trubiček, obalíme ve skořicovém cukru a už si jen pochutnáváme.