Sýrové kuličky
Dnes mísu slaného svátečního občerstvení doplní nepečený druh, který je nejvíc pastvou pro oči.
Budete potřebovat:
- 200 g tvarohu
- 100 g žervé
- 50 g másla
- 50 g parmezánu
- provensálské koření
- 1-2 stroužky česneku
- sůl, pepř
na dozdobení:
- sezamová semínka
- nasekané petrželka a jarní cibulka
- nahrubo nastrouhané ořechy
Postup:
- Tvaroh zabalíme do plátýnka, dáme do cedníku, zatížíme a necháme odkapat přebytečnou tekutinu.
- Vyšleháme se změklým máslem a žervé.
- Přidáme strouhaný parmezán a prolisovaný česnek.
- Dochutíme solí a pepřem a dáme na chvíli do lednice.
- Sezam nasucho opražíme a dáme do mísy.
- Do další misky nasypeme nadrobno nasekanou petrželku s cibulovou natí a do třetí pak nahrubo nasekané ořechy.
- Za pomocí dvou čajových lžiček z tvarohové hmoty formujeme kuličky a jednu po druhé obalujeme v připravených směsích.
- Před podáváním dáme dobře vychladit.
Tip: Na obalení nemusí být jen sezam, sekané ořechy nebo petrželka s jarní cibulkou, které jsme vybrali. Může to být i mletá paprika, kmín nebo třeba konopné semínko.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka