Švédská rybí polévka
Tato rybí polévka okouzlila moderátorku Jarku Vykoupilovou. Autorkou receptu je Kateřina Doskočilová která říká, že do polévky lze použít jakékoliv vařené rybí maso.
Budete potřebovat:
4 velké mrkve
lžička másla
mouka na zaprášení
2 bujóny
litr vody
400 g měkkého sýra
2 dcl zakysané smetany
kopr
vařené rybí maso nebo krabí tyčinky
Postup:
1. Mrkve nahrubo nastouháme a opražíme na lžičce másla.
2. Zaprášíme moukou, přidáme bujóny rozmíchané v litru vody.
3. 10 minut povaříme
4. Přidáme měkký sýr, smetanu a kopr a vaříme, dokud se sýr nerozpustí.
5. Přidáme kousky rybího masa a krabích tyčinek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.