Švédská rybí polévka

Tato rybí polévka okouzlila moderátorku Jarku Vykoupilovou. Autorkou receptu je Kateřina Doskočilová která říká, že do polévky lze použít jakékoliv vařené rybí maso.

Budete potřebovat:

4 velké mrkve
lžička másla
mouka na zaprášení
2 bujóny
litr vody
400 g měkkého sýra
2 dcl zakysané smetany
kopr
vařené rybí maso nebo krabí tyčinky

Postup:

1. Mrkve nahrubo nastouháme a opražíme na lžičce másla.

2. Zaprášíme moukou, přidáme bujóny rozmíchané v litru vody.

3. 10 minut povaříme

4. Přidáme měkký sýr, smetanu a kopr a vaříme, dokud se sýr nerozpustí.

5. Přidáme kousky rybího masa a krabích tyčinek.