Sulc z Jalubí
Základem dnešní pochoutky jsou kolena, nohy, hlava, bobkový list, pepř a hlavně vařené kůže. Kuchaři a kuchařky už jistě ví, že dnes pro vás máme recept na sulc neboli huspeninu.
Budete potřebovat:
- 1 vepřové koleno
- 4 vepřové nožky
- 3 cibule
- 4 petržele
- 2 mrkve
- 1 celer
- 6 sterilovaných okurek
- 2 lžíce octa
- 5 stroužků česneku
- bobkový list, nové koření, jalovec, majoránka, sůl
Postup:
- Očištěné koleno a nožky uvaříme ve slané vodě doměkka (může se vařit i 3 hodiny).
- Měkké maso vyjmeme a obereme.
- Do vývaru přidáme dvě lžíce soli, koření, očištěnou kořenovou zeleninu a vaříme dvě hodiny.
- Vývar scedíme.
- Maso, zeleninu a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme do vývaru a ochutíme octem.
- Hotovou směs vložíme do připravených misek (mističky nebo nádobu vypláchneme studenou vodou) a necháme ztuhnout.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.