Špagety alá Kvapíci
K zajímavostem ohledně špaget patří to, že i když si je spojujeme především s italskou kuchyní, přímo z Itálie s velkou pravděpodobností nepocházejí.
Budete potřebovat:
- 2 cibule
- 30 dkg měkkého salámu
- 1 malý rajský protlak
- olej či tuk na smažení
- 5 lžic rajského protlaku
- tvrdý sýr
Postup:
- V hrnci podle návodu uvaříme špagety, které rozlomíme na polovinu.
- Poté připravíme omáčku.
- Na oleji osmažíme salám nebo třeba 500 g mletého masa.
- Orestujeme, přidáme protlak, půl litru vody a necháme vařit.
- Dochutíme solí, provensálským kořením, případně dalšími ingrediencemi podle chuti.
- Kdo chce, může omáčku zahustit moukou.
- Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka