Šlehačkové kuličky

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
125 ml vody
60 g másla
lžíce cukru
špetka soli
2 vejce
70 g hladké mouky
šlehačka, čokoládová poleva

Postup:
1. V rendlíku zahřejeme vodu, máslo, sůl, cukr a přivedeme k varu.

2. Snížíme teplotu a rychle zapracujeme mouku vařečkou a hněteme, dokud se těsto neodlepuje ode dna. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

3. Poté přišleháme jedno vejce po druhém. Těstem naplníme cukrářský sáček a na pečicí papír tvarujeme menší pusinky nebo kuličky.

4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů (neotvíráme) asi 25 minut. Necháme vychladnout na mřížce, poté plníme šlehačkou.

autor: Zuzana Plíšková