Šlehačkové kuličky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
125 ml vody
60 g másla
lžíce cukru
špetka soli
2 vejce
70 g hladké mouky
šlehačka, čokoládová poleva
Postup:
1. V rendlíku zahřejeme vodu, máslo, sůl, cukr a přivedeme k varu.
2. Snížíme teplotu a rychle zapracujeme mouku vařečkou a hněteme, dokud se těsto neodlepuje ode dna. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
3. Poté přišleháme jedno vejce po druhém. Těstem naplníme cukrářský sáček a na pečicí papír tvarujeme menší pusinky nebo kuličky.
4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů (neotvíráme) asi 25 minut. Necháme vychladnout na mřížce, poté plníme šlehačkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.