Škvarkový závin z Modřic
Recept od naší posluchačky Věry Malíkové.
Budeme potřebovat:
250 g jemně nakrájených škvarků
350 g polohrubé mouky
60 g cukru
2 vejce
10 g kvasnic
lžička soli
citrónová kůra
2 kusy rozdrceného hřebíčku
Postup:
1. Všechny suroviny zpracujeme na vále a poté těsto se nechá odležet (nejlépe přes noc).
2. Vyválíme placku. Náplně mohou být: tvaroh, povidla, mák i ořechy nebo kysané zelí podušené na cibulce.
3. Zabalíme jako závin, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Závin je krásně křupavý.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka