Škvarkové pagáčky z Trnavy
Recept od naší posluchačky Andrey Mozogové.
Budeme potřebovat:
1 kg polohrubé mouky
300 g škvarků
3 lžíce sádla
2 zakysané smetany
2 lžíce kmínu
sůl
A jdeme na to:
1. Mouku osolíme, přidáme posekané škvarky, rozpuštěné sádlo, smetany a 1 lžíci kmínu.
2. Zpracujeme do těsta, pokud je konzistence hustá, přidáme trochu mléka.
3. Těsto necháme odpočívat v pokojové teplotě přibližně 30 minut.
4. Potom lžící nabíráme hromádky a dáváme na sádlem vymazaný plech.
5. Rukama tvarujeme placky, které sypeme zbylým kmínem.
6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů 20 minut.
Tip: Ideální k polévce kyselici.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.