Škvarkové pagáčky z Trnavy
Recept od naší posluchačky Andrey Mozogové.
Budeme potřebovat:
1 kg polohrubé mouky
300 g škvarků
3 lžíce sádla
2 zakysané smetany
2 lžíce kmínu
sůl
A jdeme na to:
1. Mouku osolíme, přidáme posekané škvarky, rozpuštěné sádlo, smetany a 1 lžíci kmínu.
2. Zpracujeme do těsta, pokud je konzistence hustá, přidáme trochu mléka.
3. Těsto necháme odpočívat v pokojové teplotě přibližně 30 minut.
4. Potom lžící nabíráme hromádky a dáváme na sádlem vymazaný plech.
5. Rukama tvarujeme placky, které sypeme zbylým kmínem.
6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů 20 minut.
Tip: Ideální k polévce kyselici.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka