Škvarkové pagáčky z Trnavy
Recept od naší posluchačky Andrey Mozogové.
Budeme potřebovat:
1 kg polohrubé mouky
300 g škvarků
3 lžíce sádla
2 zakysané smetany
2 lžíce kmínu
sůl
A jdeme na to:
1. Mouku osolíme, přidáme posekané škvarky, rozpuštěné sádlo, smetany a 1 lžíci kmínu.
2. Zpracujeme do těsta, pokud je konzistence hustá, přidáme trochu mléka.
3. Těsto necháme odpočívat v pokojové teplotě přibližně 30 minut.
4. Potom lžící nabíráme hromádky a dáváme na sádlem vymazaný plech.
5. Rukama tvarujeme placky, které sypeme zbylým kmínem.
6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů 20 minut.
Tip: Ideální k polévce kyselici.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.