Skotské máslové sušenky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Na přípravu přibližně 24 kusů budeme potřebovat:
120 g cukru
240 g másla
tři díly mouky
360 g hladké mouky
špetka soli
citrónové kůra a skořice dle chuti
Postup:
1. Do změklého másla nakrájeného na kousky zapracujeme nejprve mouku, poté cukr, aby vzniklo vláčné těsto.
2. Vytvarujeme z něj placku a uložíme alespoň na půl hodiny do lednice.
3. Vyválíme (nejlépe přes igelitový sáček) na silnější placku a vykrajujeme kolečka, nebo jiné tvary.
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů asi 20 minut (z trouby vytáhneme, ještě než začnou hnědnout).
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.