Skotské máslové sušenky

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Na přípravu přibližně 24 kusů budeme potřebovat:
120 g cukru
240 g másla
tři díly mouky
360 g hladké mouky
špetka soli
citrónové kůra a skořice dle chuti

Postup:
1. Do změklého másla nakrájeného na kousky zapracujeme nejprve mouku, poté cukr, aby vzniklo vláčné těsto.

Máslo, mouka, pečení, těsto (ilustrační foto)

2. Vytvarujeme z něj placku a uložíme alespoň na půl hodiny do lednice.

3. Vyválíme (nejlépe přes igelitový sáček) na silnější placku a vykrajujeme kolečka, nebo jiné tvary.

4. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů asi 20 minut (z trouby vytáhneme, ještě než začnou hnědnout).

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.