Skotské máslové sušenky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Na přípravu přibližně 24 kusů budeme potřebovat:
120 g cukru
240 g másla
tři díly mouky
360 g hladké mouky
špetka soli
citrónové kůra a skořice dle chuti
Postup:
1. Do změklého másla nakrájeného na kousky zapracujeme nejprve mouku, poté cukr, aby vzniklo vláčné těsto.
![Máslo, mouka, pečení, těsto (ilustrační foto) | foto: Fotobanka Pixabay Máslo, mouka, pečení, těsto (ilustrační foto)](https://vltava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles//public/images/03468350.jpeg?itok=wUDuHfPR)
2. Vytvarujeme z něj placku a uložíme alespoň na půl hodiny do lednice.
3. Vyválíme (nejlépe přes igelitový sáček) na silnější placku a vykrajujeme kolečka, nebo jiné tvary.
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů asi 20 minut (z trouby vytáhneme, ještě než začnou hnědnout).
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.