Skotské máslové sušenky

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Na přípravu přibližně 24 kusů budeme potřebovat:
120 g cukru
240 g másla
tři díly mouky
360 g hladké mouky
špetka soli
citrónové kůra a skořice dle chuti

Postup:
1. Do změklého másla nakrájeného na kousky zapracujeme nejprve mouku, poté cukr, aby vzniklo vláčné těsto.

Máslo, mouka, pečení, těsto (ilustrační foto)

2. Vytvarujeme z něj placku a uložíme alespoň na půl hodiny do lednice.

3. Vyválíme (nejlépe přes igelitový sáček) na silnější placku a vykrajujeme kolečka, nebo jiné tvary.

4. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů asi 20 minut (z trouby vytáhneme, ještě než začnou hnědnout).

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.