Salátová húpá máčka
Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku nás v dnešních apetýtových receptech zavede do Kunovic.
Budete potřebovat:
- 1 lžíce sádla
- 5 lžic hladké mouky
- 1 lžička octa
- 150 ml smetany (může být i kysaná)
- hlávkový salát
- sůl
Postup:
- Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou a povaříme.
- Přidáme ocet a osolíme.
- Hlávkový salát omyjeme, natrháme na menší kousky a vmícháme do jíšky, aby se listy obalily.
- Zalijeme studenou sladkou nebo kysanou smetanou.
- Podáváme například s kynutým knedlíkem, bez masa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.