Šalamounova buchta
Recept od Kamily Juranové z Brna. Buchta není vůbec suchá, naopak pěkně vláčná a šťavnatá.
Budete potřebovat:
2 hrnky práškového cukru
3 lžíce kakaa
1 hrnek vody
250 g rozpuštěného másla, nebo rostlinného tuku na pečení
4 vejce
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
Postup:
1. Cukr promícháme s kakaem.
2. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a dobře promícháme.
3. Jeden hrnek této směsi odebereme a dáme stranou (nejlépe do tepla).
4. Ke zbytku přidáme vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
5. Směs nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (na těsto můžeme přidat ovoce).
6. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut a ještě horké polijeme směsí, kterou jsme si dali stranou.
7. Můžeme posypat strouhaným kokosem, nebo oříšky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová