S jarem přichází čas klíčení. Jak na to?
S jarem přichází čas klíčení a konzumace zdraví užitečných mladých klíčků. Přinášíme návod na to, jak a co klíčit. A to přímo z knihy Babské rady, která už v dubnu spatří světlo světa. A my vás v našem vysílání budeme o jejím vydání podrobně informovat!
- Hrst semínek červené řepy na klíčení dáme do zavařovací sklenice s vodou a necháme tak celý den stát v kuchyni.
- Fáčovinu (15x15cm) dáme na víčko sklenice, vodu scedíme.
- Semínka bez vody zůstanou ve sklenici, víčko zaděláme fáčovinou a zagumičkujeme.
- Sklenici se semínky položíme šikmo například do kompotové misky, aby zbytek vody mohl přes fáč odtékat.
- Necháme takto přes noc.
- Každý den semínka proplachujeme čistou vodou.
- Klíčící semínka odebíráme a jíme s pomazánkami nebo přidáváme do salátů.
Celoročně můžeme klíčit i fazole, černou čočku, mungo a jejich konzumací posílit imunitu.
Související
-
Tři tipy na čajové směsi. Vyzkoušejte!
Začal březen. Český název tohoto měsíce se odvozuje od březosti samic zvířat. Druhý výklad odkazuje na rašení bříz.
-
Vegetariánské lasagne
Apetýt přináší další vegetariánský recept. Tentokrát si pochutnáte na lasagních. Obecně se má za to, že je to pochoutka, kterou pro svět vytvořili Italové.
-
Sladké a slané chipsy
Stále nás doprovází dlouhé zimní večery. S rozmary počasí i omezením společenských aktivit se nabízí to, že se zachumláme do deky a budeme si číst nebo dívat na film.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka