Rychlá pánev s chřestem a krevetami
Celkem pět receptů, jak využít chřest, představí Zuzana Plíšková tento týden v Apetýtu. Začínáme receptem, který ocení milovníci mořských plodů - konkrétně krevet.
Budete potřebovat:
400 g očištěného chřestu
1 lžíce rostlinného oleje
3 cm dlouhý kousek oloupaného a nastrouhaného zázvoru
2 utřené stroužky česneku
1 nasekaná červená chilli paprička
350 g loupaných vařených krevet
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce pražených sezamových semínek
šťáva z 1 limety
sůl, pepř
Postup:
1. Olej rozehřejeme ve velké pánvi se silným dnem, nebo woku, přisypeme zázvor i chřest a za stálého míchání zhruba minutu smažíme.
2. Přidáme česnek, chilli papričku a krevety, dobře promícháme a smažíme ještě asi 5 minut za stálého míchání.
3. Ochutíme sezamovým olejem, vsypeme semínka a zakápneme limetovou šťávou, dle chuti přidáme sůl a pepř.
4. Podáváme s kousky limety a nudlemi, nebo rýží jako přílohou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka