Rajčatový vlašský salát
Recept pro všechny milovníky rajčat a (ne)zdravých salátů od Ivy Štěpánkové z Hustopečí.
Suroviny:
rajčata dle chuti
1 větší cibule
200 g měkkého salámu pokrájeného na kostičky
200 g eidamu nahrubo nastrouhaného
svazek nadrobno nasekané zelené petrželky
malá sklenička majonézy (můžeme nakombinovat s bílým jogurtem)
sůl, pepř
Postup:
1. Rajčata pokrájíme na kostičky a přebytečnou šťávu slijeme.
2. Promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, salámem, sýrem, nasekanou petrželkou a vše spojíme majonézou, případně jogurtems. Dochutíme solí a pepřem.
3. Necháme odležet v lednici alespoň dvě hodiny a podáváme s pečivem. Na jaře můžeme přidat několik nastrouhaných ředkviček a sekaný medvědí česnek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.