Rajčatový vlašský salát
Recept pro všechny milovníky rajčat a (ne)zdravých salátů od Ivy Štěpánkové z Hustopečí.
Suroviny:
rajčata dle chuti
1 větší cibule
200 g měkkého salámu pokrájeného na kostičky
200 g eidamu nahrubo nastrouhaného
svazek nadrobno nasekané zelené petrželky
malá sklenička majonézy (můžeme nakombinovat s bílým jogurtem)
sůl, pepř
Postup:
1. Rajčata pokrájíme na kostičky a přebytečnou šťávu slijeme.
2. Promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, salámem, sýrem, nasekanou petrželkou a vše spojíme majonézou, případně jogurtems. Dochutíme solí a pepřem.
3. Necháme odležet v lednici alespoň dvě hodiny a podáváme s pečivem. Na jaře můžeme přidat několik nastrouhaných ředkviček a sekaný medvědí česnek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.