Rajčatový vlašský salát

Recept pro všechny milovníky rajčat a (ne)zdravých salátů od Ivy Štěpánkové z Hustopečí.

Suroviny:
rajčata dle chuti
1 větší cibule
200 g měkkého salámu pokrájeného na kostičky
200 g eidamu nahrubo nastrouhaného
svazek nadrobno nasekané zelené petrželky
malá sklenička majonézy (můžeme nakombinovat s bílým jogurtem)
sůl, pepř

Postup:
1. Rajčata pokrájíme na kostičky a přebytečnou šťávu slijeme.

2. Promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, salámem, sýrem, nasekanou petrželkou a vše spojíme majonézou, případně jogurtems. Dochutíme solí a pepřem.

3. Necháme odležet v lednici alespoň dvě hodiny a podáváme s pečivem. Na jaře můžeme přidat několik nastrouhaných ředkviček a sekaný medvědí česnek.

autor: Zuzana Plíšková