Rajčatový vlašský salát

Recept pro všechny milovníky rajčat a (ne)zdravých salátů od Ivy Štěpánkové z Hustopečí.

Suroviny:
rajčata dle chuti
1 větší cibule
200 g měkkého salámu pokrájeného na kostičky
200 g eidamu nahrubo nastrouhaného
svazek nadrobno nasekané zelené petrželky
malá sklenička majonézy (můžeme nakombinovat s bílým jogurtem)
sůl, pepř

Postup:
1. Rajčata pokrájíme na kostičky a přebytečnou šťávu slijeme.

2. Promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, salámem, sýrem, nasekanou petrželkou a vše spojíme majonézou, případně jogurtems. Dochutíme solí a pepřem.

3. Necháme odležet v lednici alespoň dvě hodiny a podáváme s pečivem. Na jaře můžeme přidat několik nastrouhaných ředkviček a sekaný medvědí česnek.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová