Pražená krupicová polévka

Vyzkoušejte recept od etnografky Markéty Hnilicové z Kroměříže. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budete potřebovat:
120 až 140 g krupice
80 g másla
250 g hříbků
cibule
2 vejce
160 g mouky
sůl, pepř

Postup:
1. Do poloviny horkého másla dáme krupici a necháme ji několik minut za stálého míchání pražit.

2. Zalijeme vodou, přidáme nakrájené houby, osolíme a necháme vařit.

3. Ze zbytku másla, cibule a trošku mouky uděláme hnědou jíšku, rozředíme studenou vodou a nalijeme do krupice. Necháme dobře povařit.

4. Ostatní mouku, vejce a sůl rozkvedláme. Nalijeme pomalu do vařící polévky a necháme ještě 5 minut za stálého míchání vařit.

autor: Zuzana Plíšková