Postní tvarohové koblížky
Po masopustu přichází období půstu. Popeleční středou začínají pro mnohé věřící přípravy na Velikonoce, tedy čtyřicetidenní postní doba. Pokud se chcete inspirovat typickým postním pokrmem, máme pro vás v dnešním Apetýtu recept na tvarohové koblížky. Za recept děkujeme paní Sylvě z Brna.
Budete potřebovat:
- 20 dkg dietního tvarohu
- 3 celá vejce
- 4 lžíce rumu
- 4 lžíce mléka
- špetku soli
- 22 dkg hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100% tuk na smažení
Postup:
- Prolisovaný tvaroh rozetřeme s celými vejci.
- Postupně přidáváme mléko, rum, sůl, prosátou mouku s práškem do pečiva a vše dobře propracujeme.
- Lžičkou nabíráme větší kousky, klademe na pomoučený vál, zakulatíme a klademe do rozpáleného tuku.
- Smažíme po obou stranách do růžova.
- Prochladlé pocukrujeme vanilkovým cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.