Pórkové koláčky se smetanou
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Přibližně na 20 koláčků budeme potřebovat:
balíček listového těsta
nakrájený pórek
(pak dle chuti například olivy, pečená paprika, sušená rajčata, nakrájená šunka)
4 vejce
asi deci a půl smetany ke šlehání strouhaný parmezán (nebo jiný výraznější sýr)
sůl, pepř, bylinky
Postup:
1. Těsto rozválíme asi na půlcentimetrový plát. Vykrajujeme větší kolečka (aby byl obvod větší, než je obvod košíčku/formiček, ve kterých budeme péct) a vkládáme nejlépe do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky. Vytvarujeme menší mističky.
2. V misce rozmícháme vejce se smetanou a nastrouhaným sýrem, aby vznikla hustší hmota, a dochutíme.
3. Do košíčků klademe po troškách nakrájený pórek (a pak kousek papriky, případně sušených rajčat nebo šunky) a lžičkou navrstvíme vaječnou hmotu těsně pod okraj.
4. Pečeme asi 20 minut při 190 stupních, dokud se nevytvoří krusta.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.
Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby


Citlivý člověk
Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.