Pórkové koláčky se smetanou

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Přibližně na 20 koláčků budeme potřebovat:
balíček listového těsta
nakrájený pórek
(pak dle chuti například olivy, pečená paprika, sušená rajčata, nakrájená šunka)
4 vejce
asi deci a půl smetany ke šlehání strouhaný parmezán (nebo jiný výraznější sýr)
sůl, pepř, bylinky

Postup:
1. Těsto rozválíme asi na půlcentimetrový plát. Vykrajujeme větší kolečka (aby byl obvod větší, než je obvod košíčku/formiček, ve kterých budeme péct) a vkládáme nejlépe do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky. Vytvarujeme menší mističky.

2. V misce rozmícháme vejce se smetanou a nastrouhaným sýrem, aby vznikla hustší hmota, a dochutíme.

3. Do košíčků klademe po troškách nakrájený pórek (a pak kousek papriky, případně sušených rajčat nebo šunky) a lžičkou navrstvíme vaječnou hmotu těsně pod okraj.

4. Pečeme asi 20 minut při 190 stupních, dokud se nevytvoří krusta.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.