Pórkem proti vyčerpání – je totiž plný vitamínů a minerálů. Jak ho správně skladovat?
Pokud se cítíte unavení a vyčerpaní, sáhněte po pórku. Je bohatý na antioxidanty, vitamíny A, C a E, kyselinu listovou i minerály. Navíc podporuje zdraví našich střev.
Při skladování dělá pórku dobře chladné prostředí, při teplotě okolo nuly prodloužíte jeho životnost na několik týdnů. Skladujte ho vždy tak, že je pórek nemytý a nezkrácený, zabalený do igelitového sáčku, kde nebude vysychat – v lednici vám takhle dlouho vydrží.
Oblíbeným receptem je pórková polévka. Vyzkoušet můžete ale i méně tradiční recept: pórek si nakrájíte na kolečka, smícháte se sýrem, citrónovou šťávou, solí a pepřem, vše společně orestujete na oleji a krátce povaříte – a zdravá svačina je na světě.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka