Polévka z jarních bylinek
Vyzkoušejte recept od etnografky Blanky Petrákové z Muzea luhačovického Zálesí. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Připravte si:
mladé výhonky jarních bylinek
(například lístky pampelišky, kopřivy, popenec, sedmikrásky, špenát, petrželka)
máslo
mouka
sůl, pepř
smetana
vejce
Postup:
1. Bylinky omyjeme a nasekáme. Podusíme na másle, zaprášíme lžící mouky a promícháme.
2. Zalijeme vodou nebo horkým vývarem a chvíli povaříme.
3. Na závěr přidáme sůl, pepř a trochu smetany. Můžeme v polévce rozkvedlat vajíčko.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.