Polentové hranolky

Velmi netradiční příloha, nebo drobné občerstvení při posezení s přáteli. Hranolky z polenty, které peče Zuzka Plíšková, jsou prostě vynikající.

Budete potřebovat:

hrnek polenty
3 hrnky zeleninového nebo masového vývaru
olivový olej
sůl, pepř
provensálské bylinky
1 stroužek česneku

Postup:

1. Vývar přivedeme k varu a postupně za stálého míchání přisypeme polentu.

2. Vaříme asi 3-4 minuty. Poté dosolíme.

3. Směs rovnoměrně natřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme alespoň na půl hodiny do lednice.

4. Poté rozkrájíme na obdélníčky.

5. Ty pečeme na pečicím papíře potřené olejem s rozetřeným česnekem a posypané bylinkami a to při zhruba 220 stupních asi 25-30 minut (i více, pokud jsou silnější).

6. Podáváme jako přílohu nebo drobné občerstvení.

autor: Zuzana Plíšková