Pohankové karbanátky z Kašavy

Recept na pohankové karbanátky od Jarmily Knedlové z Kašavy zazněl v úterý 3. června.

Suroviny:
1,5 hrnku pohanky, 3 hrnky vody, 2 stroučky česneku, 1 cibule, 2 vajíčka, kousek uzeného masa nebo uzeniny, majoránka, sůl, 2 hrstky hladké mouky

Postup:
Pohanku zalijeme vodou, osolíme a vaříme do měka.

Uvařenou pohanku rozemeleme na masovém mlýnku a přidáme dvě hrstky hladké mouky, aby směs držela pohromadě.

Přidáme 2 vajíčka, rozetřený česnek, drobně nakrájenou cibuli, sůl, majoránku a rozemleté uzené maso nebo uzeninu.

Tvoříme malé karbenátky, které obalujeme buď v hladké mouce nebo v trojobalu a smažíme na oleji.

autor: Monika Brindzáková