Pohankové karbanátky z Kašavy
Recept na pohankové karbanátky od Jarmily Knedlové z Kašavy zazněl v úterý 3. června.
Suroviny:
1,5 hrnku pohanky, 3 hrnky vody, 2 stroučky česneku, 1 cibule, 2 vajíčka, kousek uzeného masa nebo uzeniny, majoránka, sůl, 2 hrstky hladké mouky
Postup:
Pohanku zalijeme vodou, osolíme a vaříme do měka.
Uvařenou pohanku rozemeleme na masovém mlýnku a přidáme dvě hrstky hladké mouky, aby směs držela pohromadě.
Přidáme 2 vajíčka, rozetřený česnek, drobně nakrájenou cibuli, sůl, majoránku a rozemleté uzené maso nebo uzeninu.
Tvoříme malé karbenátky, které obalujeme buď v hladké mouce nebo v trojobalu a smažíme na oleji.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.