Podzimní bramborový salát
Recept z úterního Apetýtu, kterým provázela Věra Hotařová.
Suroviny na 2 porce:
4 střední brambory, 150 g hroznů,150 g cukety, 2 mladé cibulky, 200 g krůtích prsou, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce ovocného octa (malinového), sůl, pepř, trochu kari, čerstvá bazalka
Příprava:
Brambory řádně omyjeme a uvaříme ve slupce. Krůtí prsa nakrájíme na větší nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Těsně před dokončením posypeme maso kořením kari, necháme prohřát a odstavíme.
Mladou cibulku nakrájíme na kolečka, cuketu zbavenou semen nakrájíme na půlměsíčky a lehce orestujeme, hroznové kuličky rozkrojíme na polovinu. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme cuketu, cibulku, hrozny a maso, osolíme, opepříme, pokapeme octem a promícháme. Nakonec zdobíme bazalkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.