Panna cotta z kokosového mléka
Člověk s alergií na laktózu si opravdovou italskou panna cottu z poctivé smetany dopřát nemůže. Když mu ji připravíte z kokosového mléka, které lze dnes koupit ve většině řetězců, určitě mu uděláte radost. Není to nic složitého, jen bude potřeba chvilku míchat.
Budete potřebovat:
1 konzerva kokosového mléka
vanilkový cukr
krupicový cukr dle chuti
skořice
3 lžičky želatiny v prášku
na ozdobu:
mražené ovoce
cukr
Postup:
1. 4 lžíce horké vody dáme do misky, přidáme želatinu a důkladně rozmícháme.
2. Kokosové mléko dáme do rendlíku, přidáme cukr, vanilkový cukr a skořici a přivedeme k varu. Za stálého míchání poté nalijeme k želatině.
3. Směs rozdělíme do skleniček a dáme alespoň na 5 hodin do lednice ztuhnout.
4. Z mrazáku vybereme pikantknější ovoce (rybíz, lesní plody,..), podlijeme trochou vodu a zakřejeme.
5. Jakmile se tekutina zredukuje asi na třetinu, zasypeme cukrem a mícháme, dokud se nerozpustí.
6. Povychladlou směs rozdělíme do skleniček a dáme znovu vychladit.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.