Ovoce v listovém
Dnes jsme v Apetýtu vybrali recept s názvem ovoce v listovém, u kterého můžete zužitkovat letošní úrodu. Recept je variabilní v tom, že místo broskví a borůvek můžete použít třeba jahody, višně, maliny a klidně i mango.
Co budete potřebovat?
- 1 listové těsto
- 3 broskve
- malou vaničku borůvek
- 250 g měkkého tvarohu
- 150 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 100 ml mléka
- špetku citronové kúry
- cukr na posypání
Postup:
- Listové těsto si vyválíme, je dobré ho podsypat moukou, vložíme do zapékací misky tak, že ho po stranách vytáhneme, aby vznikly vyšší okraje.
- Tvaroh rozmícháme s cukrem, vejci, mlékem a citrónovou kůrou, tuto směs nalijeme na těsto.
- Broskve zbavíme pecky, oloupeme slupku a nakrájíme na plátky, které poklademe na tvarohovou směs.
- Mezi broskve přidáme borůvky a vše lehce posypeme krystalovým cukrem.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů přibližně 30 minut.
Související
-
Maminčina bublanina
Páteční apetýtový recept na bublaninu patří k oblíbeným a jednoduchým moučníkům, kterým můžete o víkendu potěšit návštěvu nebo své nejbližší.
-
Třešňovo-pudinkové řezy
Vyzkoušejte s Apetýtem třešňovo-pudinkové řezy. Pokud je neznáte, pojďte se do toho s námi pustit!
-
Poctivý rýžový nákyp
Vděčná rychlovka, kterou můžete jíst teplou i studenou nebo si ji vzít v krabičce do práce. Připravte si poctivý rýžový nákyp podle Apetýtu!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.