Ovoce v listovém
Dnes jsme v Apetýtu vybrali recept s názvem ovoce v listovém, u kterého můžete zužitkovat letošní úrodu. Recept je variabilní v tom, že místo broskví a borůvek můžete použít třeba jahody, višně, maliny a klidně i mango.
Co budete potřebovat?
- 1 listové těsto
- 3 broskve
- malou vaničku borůvek
- 250 g měkkého tvarohu
- 150 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 100 ml mléka
- špetku citronové kúry
- cukr na posypání
Postup:
- Listové těsto si vyválíme, je dobré ho podsypat moukou, vložíme do zapékací misky tak, že ho po stranách vytáhneme, aby vznikly vyšší okraje.
- Tvaroh rozmícháme s cukrem, vejci, mlékem a citrónovou kůrou, tuto směs nalijeme na těsto.
- Broskve zbavíme pecky, oloupeme slupku a nakrájíme na plátky, které poklademe na tvarohovou směs.
- Mezi broskve přidáme borůvky a vše lehce posypeme krystalovým cukrem.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů přibližně 30 minut.
Související
-
Maminčina bublanina
Páteční apetýtový recept na bublaninu patří k oblíbeným a jednoduchým moučníkům, kterým můžete o víkendu potěšit návštěvu nebo své nejbližší.
-
Třešňovo-pudinkové řezy
Vyzkoušejte s Apetýtem třešňovo-pudinkové řezy. Pokud je neznáte, pojďte se do toho s námi pustit!
-
Poctivý rýžový nákyp
Vděčná rychlovka, kterou můžete jíst teplou i studenou nebo si ji vzít v krabičce do práce. Připravte si poctivý rýžový nákyp podle Apetýtu!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...