Ořechovka
Osvěžení vám může přinést například dnešní kunovický recept, který vybíráme z Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku.
Budete potřebovat:
- ½ kg nakrájených zelených ořechů (na povrchu by něměly mít žádnou vadu)
- 2 litry alkoholu (pálenky)
- 7 g hřebíčku
- 15 g skořice
- 380 g cukru
- 1 l vody
Postup:
- Ořechy nakrájíme na plátky, vložíme do velké sklenice, zalijeme dvěma litry alkoholu a necháme 14 dní stát na teplém místě.
- Po dvou týdnech scedíme.
- Do výluhu přidáme hřebíček a skořici a opět necháme na teplém slunném místě stát dalších 7 dní.
- Po sedmi dnech svaříme v litru vody cukr a necháme vychladnout.
- Přecedíme výluh a smícháme se svařenou a vychladlou vodou.
- Přelijeme do uzavíratelných lahví a po půl roce konzumujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.