Ořechové řezy
Vynikající řezy plněné krémem se určitě stanou ozdobou vašeho svátečního repertoáru. Vyzkoušejte recept od Stanislavy Holbíkové z Březí.
Budete potřebovat:
těsto:
500 g hladké mouky
150 g mletého cukru
200 g tuku na pečení
2 vejce
2 lžíce medu
2 lžíce mléka
2 lžičky jedlé sody
poleva:
300 g nahrubo nasekaných ořechů
80 g krupicového cukru
120 g másla
3 lžíce medu
krém:
300 ml mléka
1 a ½ lžíce hladké mouky
1 a ½ lžíce bramborového škrobu
vanilka
100 g mletého cukru
200 g másla
Postup:
1. Ze surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly.
2. Rozválíme na placky nejlépe už na pečicím papíře (těsto se na něj špatné přenáší).
3. Jednu placku budeme péct samotnou, na druhou připravíme před pečením polevu.
4. Poleva: všechny ingredience na polevu dáme na pánev a rozpustíme.
5. Necháme probublat a ještě teplé natřeme na jednu z placek.
6. Placky pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.
7. Připravíme si krém: Máslo utřeme do pěny.
8. Mléko, mouku, škrob, cukr a vanilku svaříme na kaši.
9. Necháme ji vychladnout a po lžících zapracujeme do másla.
10. Krémem slepíme obě vychladlé placky a rozkrájíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.