Ořechové hromádky

Válení těsta, pečení, váleček, rozválet

Tato pochoutka u Jiřího Nejezchleba z Moravského Písku probouzí ty nekrásnější vzpomínky na dětství a prázdniny u babičky. Spolu s manželkou nám napsal: „K těmto vzpomínkám se vždy vracíme ve chvílích životních zkoušek nebo v překonávání různých životních překážek. Jsme velmi rádi, když o těchto našich vzpomínkách můžeme vyprávět našim vnoučatům.“

Budete potřebovat:


POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.

těsto:
140 g másla
210 g hladké mouky
1 vejce
70 g cukru

náplň:
2 bílky
140 g cukru
140 g mletých ořechů
podle chuti rum

Postup:

1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme odležet.

2. Rozválíme a vykrajujeme kolečka.

3. Z bílků ušleháme sníh, do kterého přidáme cukr, ořechy a podle chuti rum.

4. Lžičkou klademe hromádky ořechové směsi na vykrojená kolečka.

5. Pečeme při 180 stupních.