Obědová španělská omeleta

Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:

5 větších vajec
5 - 6 středních brambor
1 velká cibule
žampiony
tymián
špetka chilli
sůl, pepř

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na tenčí proužky, oloupeme a pokrájíme žampiony.

2. Brambory nakrájíme na tenká kolečka, spolu s cibulí a žampiony osolíme a okořeníme a opékáme na oleji asi 10 minut, dokud brambory lehce nezhnědnou.

3. Vejce rozkvedláme, osolíme, promícháme s bramborovou směsí, naijeme na pánev s trochou oleje a při mírné teplotě opékáme asi 20 minut.

4. Poté (nejlépe na pomoci většího talíře a obracečky) omeletu opatrně obrátíme a dopečeme krátce z druhé strany.

5. Rozkrájíme a podáváme se salátem.

6. Pochutnat si můžeme na teplé i studené omeletě.

autor: Zuzana Plíšková