Závin z pivního těsta podle Petry Burianové
Jak udělat poctivý závin z pivního těsta? O recept se podělí pekařka a cukrářka Petra Burianová. Vyrobíte ho snadno z pouhých tří ingrediencí.
Budete potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 125 g voňavého vepřového sádla
- 100 ml světlého piva
Postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Tip: Jako náplň můžete použít tvaroh, mák, brusinky, švestky či jablka. Fantazii se meze nekladou.
Související
-
Bramborový závin pro hladové muže
Bramborový závin pro hladové muže – tak pojmenovala svůj recept posluchačka Dana z Velkých Bílovic.
-
Jak se vařilo v roce 1935. Upečte si křehký jablkový závin
Jsou tu páteční apetýtové recepty a s nimi také nahlédnutí do kuchařky První české kuchařské školy Domácnost z roku 1935.
-
Polentovo-pomerančové sušenky
Chutné a netradiční občerstvení vám nabídne recept Apetýtu – má ho pro vás cukrářka a blogerka Maria Matuszek z Laskomin od Maryny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.