Bebe řezy

Z domácí kuchyně našich posluchačů vybíráme recept na Bebe řezy od posluchačky Radky z Hodonína. 

„Doma máme čtyři malé strávníky a také babičku a dědečka. Dohromady se nás tedy u stolu pravidelně schází osm. A protože malí strávníci pořád někde běhají, mají neustále na něco chuť. Nevím, jak je to jinde ve větších rodinách, ale u nás se osvědčily štrúdl a bebe řezy. Obojí děláme dost často,“ píše nám paní Radka.

Budete potřebovat:

  • 1 a ½ balíčku světlých Bebe
  • 1  balíček Bebe tmavých (lze použít i jiné sušenky)
  • 1 vanilkový puding
  • 250 ml mléka
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 125 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • alobal

Postup:

  1. Rozehřejeme mléko a vsypeme cukr a následně v trošce mléka rozmíchaný puding.
  2. Mícháme, až je puding hotový.
  3. Hned do něj postupně vmícháme máslo a tvaroh, vznikne hustý krém.
  4. Na alobal postupně skládáme krémem namazané sušenky.
  5. A to tak, že je lepíme k sobě, střídavě světlé a tmavé, aby všechny držely u sebe a vytvořily nohavici.
  6. Půlku balíčku světlých sušenek rozdrtíme v misce na prášek.
  7. Až máme celou nohavici hotovou, namažeme ji ze všech stran krém a obsypeme rozdrcenými sušenkami.
  8. Nohavici posléze zabalíme do alobalu a necháme v ledničce do druhého dne.
  9. Při podávání krájíme zešikma, aby byla u každého řezu vidět barevná struktura.

Tip: Lze udělat i varianta pro ty, kteří mají intoleranci laktózy.  

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.