Kuřecí prsa zapečená v tatarské omáčce
„Nevím, zda je můj recept zdravý, ale rozhodně je dobrý. Chutná nám, našim dětem i přátelům, když se společně sejdeme,“ říká pan Petr z Vyškovska, kterému děkujeme za dnešní recept.
Budete potřebovat:
- 4-5 kuřecích prsních řízků
- 1 cibuli
- brambory
- 1 dcl smetany
- plátkový tvrdý sýr
- tatarskou omáčku
Postup:
- Do pekáče dáme vrstvu brambor nakrájených na kolečka, na ni dáme vrstvu cibule nakrájené na kolečka a na to vrstvu jemně naklepaných kuřecích řízků.
- Na maso natřeme asi půl centimetru vysokou vrstvu tatarské omáčky.
- Zalijeme smetanou a pečeme v zakrytém pekáči.
- Až maso změkne, položíme na řízky ještě plátky sýru a krátce zapečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka