Kuřecí těstovinový salát s nivou
Dnešní Apetýt přináší chutný recept na Kuřecí těstovinový salát s nivou.
Budete potřebovat:
- těstoviny (vřetena)
- kuřecí řízky (mohou být prsní, stehenní budou ale více šťavňatější)
- cherry rajčátka
- olej
- osminka másla
- čerstvá petrželka na ozdobu
- sýr niva
- 2-3 stroužky česneku
Postup:
- Kuřecí řízky nakrájíme na malé kousky.
- Rozpálíme pánev, přidáme trochu oleje, vložíme maso, osminku másla, prolisovaný česnek a restujeme.
- Pozor - česnek dáme až nakonec, aby nezhořkl.
- Zvlášť uvaříme těstoviny v osolené vodě.
- Těstoviny scedíme, dáme do mísy.
- Přidáme hotovou směs z pánve, nakrájená cherry rajčátka a nakonec vmícháme nastrouhanou nivu.
- Na ozdobu při servírování použijeme například nasekanou čerstvou petrželku. Nebo ji můžeme také vmíchat.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.