Krevety se zeleninou

V úterních apetýtových receptech s námi můžete zavítat do kuchyně sportovců. Dnes se vydáváme do kuchyně brněnského házenkáře a trenéra Michala Dostalíka. A stejně jako minule si pochutnáme na krevetách, jen tedy na trochu jiný způsob. 

Budete potřebovat:

  • krevety
  • rýžový olej
  • červenou papriku
  • mrkev
  • žampiony
  • sojové klíčky
  • bambusové výhonky
  • fazolové lusky
  • červené thajské kari (hodně pálivé, tedy dát jen trošku)
  • rybí omáčka
  • sůl 
  • pepř

Postup:

  1. Rozpálíme pánev, přidáme olej, do kterého dáme trošku červeného thajského kari, a orestujeme krátce (asi minutu) krevety.
  2. Poté dáme krevety bokem.
  3. Na oleji, na kterém jsme krevety restovali, pak připravíme všechnu zeleninu.
  4. Nakonec zalijeme směs na pánvi kokosovým mlékem.
  5. Chvíli dusíme a pak dochutíme solí, pepřem, rybí omáčkou a případně dalšími ingrediencemi podle vlastní chuti.
  6. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi, které zalijeme omáčkou, a až nakonec dáváme krevety.

Související