Tvarohové koblížky
Jsou kulaté, smažené, voňavé a pomalu se blíží období, kdy po nich bude větší poptávka než jindy. Tento týden v receptář Apetýtu věnujeme tradičním i nevšedním receptům na koblížky.
Budete potřebovat:
- 200 g tvarohu
- 100 g bílého jogurtu
- 100 g cukru
- vanilkový cukr
- citrónová kůra
- 250 g hladké mouky
- 50 g škrobové moučky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 2 vejce
- 30 ml rozpuštěného másla
Postup:
- Nejprve důkladně vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny.
- Následně přišleháme tvaroh, jogurt a trochu másla.
- Na závěr vmícháme prosátou mouku se škrobem a práškem do pečiva (těsto nezpracováváme příliš dlouho).
- Necháme pár minut odpočinout a mezitím rozpálíme ve vhodné nádobě dostatečnou vrstvu oleje, ve které budou koblížky snadno plavat.
- Z těsta je poté tvarujeme pomocí dvou lžic a vkládáme do rozpáleného oleje.
- Smažíme rovnoměrně asi 5 minut.
- Pak necháme okapat na papírové utěrce a obalujeme v mletém cukru se skořicí.
Tip: Pokud vám náplň přece jen chybí, zkuste do těsta přidat třeba pár rozinek předem namočených v rumu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka