Tvarohové knedlíčky se skořičí a mandlemi
Honí-li nás mlsná, obvykle se nám nechce čekat další hodinu, než si připravíme jídlo, na které máme zrovna chuť. A tak jsme pro vás z knedlíkových variací pro dnešek vybrali jednu, která uspokoji všechny mlsné jazýčky a přitom je hotová za pár minut.
Budete potřebovat:
- 250 g tvarohu
- 50 g másla
- 125 g mouky
- 1 vejce
- špetka soli
na dokončení:
- máslo
- cukr
- skořice
- plátky mandlí
Postup:
- Utřené změklé máslo smícháme s vejcem a tvarohem a vyšleháme do hladké směsi.
- Přimícháme mouku smíchanou se špetkou soli.
- Z těsta vytvarujeme asi 6 knedlíčků, které vaříme zhruba 15 minut v lehce osolené vodě (případně tvarujeme menší kousky a dobu varu zkrátíme).
- Na talíří sypeme cukrem, skořicí, orestovanými plátky mandlí a poléváme rozpuštěným máslem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.