Dýňový přívarek
Přestože sté výročí republiky slaví letos Česko a Slovensko zvlášť, v receptáři dopoledního Apetýtu to dáme tento týden znovu dohromady. Privarok je hustý pokrm se zeleninovým nebo luštěninovým základem, takže můžete použít třeba cuketu, čočku nebo mrkev.
Budete potřebovat:
- 1 kg dýně
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 300 ml smetany
- hrstka kopru
- ocet dle chuti
- 1 lžička cukru
- sůl, pepř
Postup:
- Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle.
- Přidáme nahrubo nastrouhanou dýni, osolíme, dle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.
- Mouku důkladně rozmícháme ve smetaně spolu s koprem.
- Smetanou zalijeme dýni a povaříme.
- Dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem.
- Servírujeme s natvrdo uvařenými vejci, případně i bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.