Hustý fazolový guláš
Nabízíme vám recept, který z hustého fazolového guláše dokonalý podzimní oběd pro celou rodinu.
Budete potřebovat:
- 600 g uvařených fazolí
- kousek slaniny
- 3 velké cibule
- 1 menší červená paprika
- sádlo
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce mleté papriky
- 300 ml vývaru nebo vody
- 200 g točeného salámu
- lžička octu
- majoránka
- sůl, pepř
Postup:
1. Slaninu a točený salám nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na sádle.
2. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a papriku.
3. Přidáme mletou paprikou, krátce promícháme a zakápneme octem.
4. Přidáme protlak a zalijeme vývarem.
5. Přimícháme fazole,prolisovaný česnek, majoránku a sůl a pepř a krátce vaříme asi 10-15 minut.
6. Podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.