Hustý fazolový guláš
Nabízíme vám recept, který z hustého fazolového guláše dokonalý podzimní oběd pro celou rodinu.
Budete potřebovat:
- 600 g uvařených fazolí
- kousek slaniny
- 3 velké cibule
- 1 menší červená paprika
- sádlo
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce mleté papriky
- 300 ml vývaru nebo vody
- 200 g točeného salámu
- lžička octu
- majoránka
- sůl, pepř
Postup:
1. Slaninu a točený salám nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na sádle.
2. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a papriku.
3. Přidáme mletou paprikou, krátce promícháme a zakápneme octem.
4. Přidáme protlak a zalijeme vývarem.
5. Přimícháme fazole,prolisovaný česnek, majoránku a sůl a pepř a krátce vaříme asi 10-15 minut.
6. Podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.