Hustý fazolový guláš

Nabízíme vám recept, který z  hustého fazolového guláše dokonalý podzimní oběd pro celou rodinu.

Budete potřebovat:

  • 600 g uvařených fazolí
  • kousek slaniny
  • 3 velké cibule
  • 1 menší červená paprika
  • sádlo
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 300 ml vývaru nebo vody
  • 200 g točeného salámu
  • lžička octu
  • majoránka
  • sůl, pepř

Postup:

1. Slaninu a točený salám nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na sádle.

2. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a papriku.

3. Přidáme mletou paprikou, krátce promícháme a zakápneme octem.

4. Přidáme protlak a zalijeme vývarem.

5. Přimícháme fazole,prolisovaný česnek, majoránku a sůl a pepř a krátce vaříme asi 10-15 minut.

6. Podáváme s chlebem.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.