Tvarohové řezy
Vynikající dezert se třemi lahodnými vrstvami. Recept poslala Martina Zemanová ze Zlína. Rozpis na velký plech.
Budete potřebovat:
těsto :
300 g hladké mouky
170 g mletého cukru
½ prášku do pečiva
1 vejce
200 g tuku na pečení (rozpuštěného a vychladlého)
řidší marmeláda
tvarohová náplň :
2 balení tvarohu ve vaničce
2 vejce
1 vanilkový pudink
400 ml vlažného mléka
150 g cukru
rum dle chuti
Postup:
1. Z příslušných surovin vypracujeme těsto.
2. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubší moukou nebo vyložíme pečicím papírem.
3. Těsto poté pomoučenou rukou rovnoměrně vtlačíme a roztáhneme na celý plech tak, aby vznikly také 1-2 centimetry vysoké okraje.
4. Těsto potřeme marmeládou.
5. Umícháme řídkou tvarohovou náplň, kterou na těsto opatrně vlijeme.
6. Pečeme při 170 stupních, dokud nezezlátnou okraje.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.