Knedlíky plněné bramborovou kaší
Odhadnout množství bramborové kaše pro určitý počet strávníků je zapeklitá věc. A protože se většina kuchařů a kuchařek razí zásadu “raději více než méně”, právě kaše často zbývá. Milada Fiedlerová z Prostějovska ale nabízí tip, jak tento častý přebytek zpracovat do dalšího vynikajícího jídla.
Budete potřebovat:
bramborová kaše (která nám zbyla třeba z předešlého oběda)
2 díly hladké mouky
1 díl vody
sůl
Postup:
1. Zbylou bramborovou kaši dochutíme dle potřeby.
2. Mouku smícháme s vodou a solí a kousky vzniklého těsta plníme kaší.
3. Vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
4. Podáváme samostatně se smaženou cibulkou a kysanou smetanou, nebo jako přílohu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka